Jan Haerynck schrijft biografie Jan Hoet

AMSTERDAM, 6 AUG. - De Belgische museumdirecteur Jan Hoet (1936) krijgt een biografie, geschreven door journalist Jan Haerynck. De biografie zal verschijnen bij uitgeverij Prometheus in Amsterdam. Hoet geeft alle medewerking aan de biografie. Hij stelt zijn persoonlijke archief ter beschikking en voert gedurende zes maanden wekelijks een gesprek met Haerynck. De biografie, die ongeveer vierhonderd bladzijden zal tellen, moet in 2012 verschijnen. Jan Hoet verwierf bekendheid als oprichter van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent. Hij werkte hij mee aan kunstmanifestaties als Documenta in Kassel, Sonsbeek in Arnhem en de Vlaamse Poëziezomers Watou. Op 1 augustus is in Vlaanderen de kunstroute Tempus Arti van start gegaan, waarvan Hoet curator is. Volgens Haerynck berust de biografie op twee pijlers: Jan Hoet heeft de moderne kunst in België toegankelijk gemaakt ”voor de gewone man”.