Huntelaar verruilt Real voor AC Milan

Klaas Jan Huntelaar verruilt Real Madrid voor AC Milan. Adriano Galliani, de vice-voorzitter van de Italiaanse club, heeft dat vanochtend bevestigd bij het televisiestation Sky Sport 24. Hij deed geen mededelingen over de transfersom, die naar verluidt vijftien miljoen euro bedraagt. Aan het begin van de middag werd Huntelaar verwacht in Milaan. Na de medische keuring zou hij volgens Galliani zijn handtekening onder het contract zetten. Het zou gaan om een vierjarige verbintenis. De voetballer die volgende week 26 jaar wordt, kan een jaarsalaris van ten minste drie miljoen euro tegemoet zien.

De Nederlandse aanvaller vertrok in de winterstop van Ajax naar Real, voor 27 miljoen euro, maar is daar sinds het aantreden van de nieuwe voorzitter Florentino Perez ongewenst. Net als Huntelaar werden Ruud van Nistelrooy en Rafael van der Vaart door trainer Manuel Pellegrini niet geselecteerd voor oefenduels van Real in Toronto (vrijdag) en Washington (zondag). De drie andere Nederlanders, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Royston Drenthe, zijn wel opgenomen in de selectie van 22 spelers voor de vierdaagse trip naar Canada en de VS.

Huntelaar had bij Real een contract tot medio 2013. De 23-voudige international speelde in twintig competitieduels, waarin hij acht doelpunten maakte.

Onlangs werd Huntelaar in verband gebracht met Vfb Stuttgart en Olympique Lyon en genoemd als mogelijke versterking voor Tottenham Hotspur en Arsenal. Met zijn vertrek naar Italië treedt hij in de voetsporen van grote Nederlandse aanvallers als Marco van Basten en Ruud Gullit. Bij Milan wordt hij ploeggenoot van Clarence Seedorf. Ook Frank Rijkaard, Winston Bogarde, Edgar Davids, Patrick Kluivert en Michael Reiziger speelden in San Siro.

Gisteren, toen Huntelaar in Madrid nog trainde met nieuwe ploeggenoten als Cristiano Ronaldo (ex-Manchester United) en Kaká (ex-AC Milan), liet AC Milan-voorzitter en premier van Italië Silvio Berlusconi weten dat zijn club op het punt stond een „spits van naam” aan te trekken. Indirect gaf hij aan dat Huntelaar tot de kandidaten behoorde. „We hebben al veel goede aanvallers, maar gezien ons drukke programma hebben we er nog één nodig”, aldus Berlusconi. Milan verkocht begin juni Kaká voor ruim 65 miljoen euro aan Madrid.

Marko Arnautovic (20) vertrekt ook naar Milaan. Hij voetbalt komend seizoen voor Internazionale. De kampioen van Italië huurt de 20-jarige aanvaller van FC Twente. Internazionale neemt de Oostenrijker aan het einde van het voetbaljaar definitief over als hij een bepaald aantal duels voor Internazionale in actie is gekomen. Arnautovic tekent dan een vijfjarig contract en FC Twente ontvangt in dat geval naar verluidt een transfersom van ongeveer tien miljoen euro.