Fietscrossers getroffen door Mexicaanse griep

NIEUWEGEIN, 6 aug. - De Nederlandse selectie van de fietscrossers (BMX) is getroffen door de Mexicaanse griep. Twee en mogelijk drie leden die de wereldkampioenschappen in Adelaide bezochten, zijn met de ziekte besmet. Dat heeft de wielerbond KNWU gisteren bekendgemaakt. Ivo van der Putten kreeg op 30 juli griepverschijnselen. Afgelopen maandag werd bij de fietscrosser Mexicaanse griep vastgesteld. In het weekeinde kregen ook Martijn Scherpen en Roy van den Berg te maken met koorts. Bij Van den Berg is gisteren Mexicaanse griep geconstateerd. Voetbalfans die dinsdag de wedstrijd tussen de Braziliaanse clubs Coritiba en Santos bijwoonden, werden verplicht een mondkapje op te zetten. De maatregel werd door een rechter opgelegd, op straffe van een boete van 165.200 dollar (115.000 euro) voor de wedstrijdorganisatie.