Cohen: staand bier drinken gedoogd

Amsterdam. Staand bier drinken op een terras in Amsterdam wordt gedoogd. Het blijft verboden, maar de reinigingspolitie ziet het voortaan door de vingers. Dat is de uitkomst van een gesprek van burgemeester Job Cohen en Els Iping, voorzitter van stadsdeel Centrum, met afgevaardigden van de actiegroep Ai!Amsterdam. Ai!Amsterdam verzet zich tegen de ”belachelijke regeltjes” in de stad, vooral tegen het verbod om staande een drankje op een terras te drinken. Cohen zei dat hij niet zomaar kan stoppen met handhaven op overlast, omdat daarvoor een aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) nodig is. Volgens Iping mag je best buiten iets drinken terwijl je staat, zolang je maar binnen het terras blijft. ”Als je er buiten komt, belemmer je de doorgang en dat is overlast.”