7 redenen om tv te kijken

Ricky en Jimmy Clark

1 Tijdreis

Kate & Leopold

Net 5, 20.30-22.55u.

Romantische tijdreiskomedie waarin Meg Ryan, een carrièrevrouw, verliefd wordt op de betovergrootvader van haar vriend. Deze is met behulp van een tijdmachine vanuit de 19de eeuw naar het huidige Manhattan gereisd. De betovergrootvader is een vooruitstrevende graaf, gespeeld door Hugh Jackman. (James Mangold, 2001).

2 Sluipschutter 2 en 3

Sniper 2 en Sniper 3

RTL 7, 20.30-22.10u. en 22.10-23.50u.

Beide films vormen het vervolg op Sniper, maar zijn bedoeld voor de tv. In Sniper 2 moet hoofdpersoon Tom Berenger een Servische generaal uitschakelen die de moslimbevolking terroriseert. In deel drie reist Berenger af naar China om een drugsdealer om te leggen.

3 Kinderarbeid

Koppen XL

België Eén, 20.55-21.25u.

Documentaire over kinderarbeid in India. Tien miljoen minderjarigen zijn daar aan het werk. Vele producten die door hen zijn gemaakt, komen uiteindelijk op de Europese markt terecht. Afl: Kindslaven.

4 Ongedierte

The Rat Pack

BBC 1, 21.30-22.00u.

Documentaire over de werkzaamheden van ongediertebestrijders. Ricky en Jimmy Clark vinden een monsterrat in een bedbank. Iedere dag zouden 4.000 ratten worden geboren in Londen genoeg werk voor beiden.

5 Huisartsenbezoek

VPRO's Import: La consultation

Holland Doc 24, 23.28-00.59u.

Wat gebeurt er in de spreekkamer van een Franse huisarts? Daar gaat deze indrukwekkende documentaire van Hélène de Crécy over. In een sobere stijl registreert de filmmaakster de beperkte mogelijkheden van de arts die in zijn praktijk onder meer een zwangere vrouw die wil worden geaborteerd, een verwarde werkloze, een alcoholist en een medicijnverslaafde vrouw behandelt.

6 Boeren

Holland Doc: De kleine oorlog van boer Kok

Ned. 2, 22.40-23.35u.

Documentaire over Herman Kok en zijn twee zonen die zich verzetten tegen de stad Amersfoort die hun land wil annexeren. Kok is een biologisch- dynamische boer en blijft stug doorgaan. Zelfs als de politie met groot vertoon op het erf komt, een van de zonen wordt opgepakt en de overheid het werk onmogelijk maakt.

7 Afkicken

Going cold turkey

RTL 5, 00.30-01.25u.

Engelse realityserie over drie mensen die hun verslaving proberen te overwinnen. Twee mannen en een vrouw zijn verslaafd aan heroïne en worden gevolgd bij hun afkickpoging.