5 redenen om uit te gaan

The Kite Runner scene uit de film The Kite Runner (2007) FOTO: UIP Bray, Phil

1 theater

Bonnie & Clyde

Amsterdam: Martin Luther Kingpark. T/m 11 aug. www.deparade.nl

Annechien Koerselman brengt op De Parade Bonnie & Clyde, een komedie over het Amerikaanse bankroversduo uit de jaren dertig. Het publiek is jury in de rechtszaak tegen de criminele geliefden, maar wordt door de steeds veranderende lezing van hun daden voortdurend op het verkeerde been gezet.

2 openluchtfilms

Drijf In Voor Pampus

Forteiland Pampus. 6 t/m 8 aug. Open v.a. 20.00u, films rond 21.45u. Prijs: 12,50 euro p.p. incl. toegang eiland en fort. www.pampus.nl

Met je eigen bootje voor Pampus liggen en films kijken op een groot scherm. Drankjes kun je bestellen bij de ‘Butlerboot’. Vanavond draait The Kite Runner (Marc Forster , 2007).

3 Haarlem Culinair

6 t/m 9 aug. www.haarlemculinair.nl

Voor ‘Haarlem Culinair’ openen de ‘betere’ restaurants hun deuren. Op de Botermarkt is op 8 en 9 augustus een bierfestival en op de Oude Groenmarkt een Slowfoodmarkt. Op de markten presenteren producenten van duurzame- en streekproducten hun waar.

4 theater

SonsbeekTheaterAvenue

Arnhem: Sonsbeekpark bij de Witte Villa. Van 6 t/m 9 aug, 14.00-23.30u. www.sonsbeektheateravenue.nl

De SonsbeekTheaterAvenue is een theaterfestival waar je kunt kiezen uit meer dan 100 verschillende voorstellingen met theater, dans, cabaret en muziek. Met o.a. Smeedwerk, Aardlek, Raaf en Teatro Metamorfoso. De toegang tot het festivalterrein is gratis, maar voor de voorstellingen moet entree betaald worden.

5 muziek

The Blog Parties

Utrecht: Ekko. Tijd: 21.00u. Entree: 7,50 euro. Vrijdag (22.00u) ook in Winston Kingdom, Amsterdam. www.theblogparties.com

The Blog Parties is een nieuwe maandelijkse avond die de hype van online muziekblogs live op het podium brengt. De eerste editie is vanavond in Utrecht en morgen in Amsterdam. Met optreden van de Londense band Dead Pixels.