Warmer

Nederland beleeft een zomerse week, waarin de temperaturen morgen een hoogtepunt bereiken. In Noord-Brabant en Limburg wordt de tropische grens van 30 graden bereikt of overschreden.

Vandaag werd het overal al zomers warm, 25 graden of meer, al zagen we af en toe wat sluierwolken overtrekken. Die wolken zijn afkomstig van een smalle storing boven Engeland en Bretagne, waar het vandaag af en toe regende. In ons land blijft het voorlopig droog. Vanavond is het tot zonsondergang warm. Vannacht koelt het in Groningen af tot 13 graden, aan zee blijft het warm met 17 à 18 graden.

Morgen is er veel zon. Af en toe waait er wat sluierbewolking over. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind en het wordt 28 of 29 graden, in Noord-Brabant en Limburg 30 graden. Met een aanlandige wind is het ook op de stranden warm.

Vrijdag wordt vooral in het binnenland een warme dag. Omdat de luchtvochtigheid toeneemt, zal het vooral ’s middags broeierig zijn. Geleidelijk neemt de bewolking toe en in de loop van de dag kan een eerste lokale onweersbui vallen. Meer buien volgen in de nacht naar zaterdag en zaterdag overdag. In de loop van zaterdag klaart het vanuit het westen op en komt de zon weer tevoorschijn. Het wordt dan 20 tot 24 graden.

Zondag is het overwegend droog, met wat zon en 21 graden.