Rusland laat zijn spierballen zien

Rusland laat zijn spierballen zien Tuva. De Russische premier Poetin liet zich maandag tijdens een korte vakantie in Siberië fotograferen. Gisteren toonde Rusland zijn spierballen door zijn troepen in Zuid-Ossetië in paraatheid te brengen. Zuid-Ossetië heeft Georgië ervan beschuldigd mortieren op zijn grondgebied te hebben afgevuurd. Rusland reageerde hierop met de waarschuwing aan de Georgische regering dat het zijn burgers in Zuid-Ossetië zal verdedigen als er meer Georgische provocaties volgen. De beschuldigingen komen aan de vooravond van de eerste verjaardag van de oorlog tussen Georgië en Rusland, komende vrijdagnacht. Verwacht wordt dat de spanningen tussen de partijen de komende dagen verder oplopen. Analisten waarschuwen voor een escalatie. Foto AP In this photo taken on Monday, Aug. 3, 2009, Russian Prime Minister Vladimir Putin swims while traveling in the mountains of the Siberian Tyva region (also referred to as Tuva), Russia, during his short vacation. (AP Photo/ RIA Novosti, Alexei Drizhinin, Pool) AP