PepsiCo neemt bottelaars over

Purchase, 5 aug. - Het Amerikaanse frisdrankconcern PepsiCo heeft met een miljardentransactie het grootste deel van het bottelen en de distributie van zijn frisdranken op de Amerikaanse markt in handen gekregen. Het bedrijf koopt voor 7,8 miljard dollar (5,4 miljard euro) alle aandelen van Pepsi Bottling Group en PepsiAmericas. Dat hebben de partijen gisteren bekendgemaakt. PepsiCo heeft zijn bod wel moeten verhogen. Het concern, al minderheidsaandeelhouder van Pepsi Bottling en PepsiAmericas, was eerder bereid 6 miljard dollar te betalen. De besturen van beide bottelaars zeggen het bod nu te steunen. De overname levert PepsiCo jaarlijks ongeveer 300 miljoen dollar aan kostenbesparingen op. Het bedrijf krijgt nu de controle over 80 procent van zijn frisdrankvolume in de Verenigde Staten.