op nrcnext.nl

Exclusief voor nrc.next

NRC-redacteur Herien Wensink en fotograaf Martijn van de Griendt belandden in het Leuvense studentenkamertje van Selah Sue. Het ‘blanke popje met een zwarte stem’ zong exclusief voor nrc.next haar hitje Raggamuffin.

Zevenjarige chauffeur

Sommige filmpjes kun je misschien beter niet op YouTube zetten. Zo onderzoekt de politie in Quebec een YouTube-filmpje waarop te zien is hoe een zevenjarig jongetje met 70 kilometer per uur autorijdt, zittend op het puntje van zijn stoel. Hij wordt aangemoedigd door zijn vader, die de rit filmt vanaf de passagiersstoel en, en passant, ook nog even zijn vrouw en twee kinderen op de achterbank filmt.

Nog even over Poetin

Nog even over de foto links, van Poetin in het water. Kijk eens goed hoe hij zwemt in vergelijking met Michael Phelps, schrijft redacteur Ward Wijndelts. „Poetins romp staat praktisch verticaal in het water, terwijl Phelps lijf sterk naar voren neigt. Hoe dat komt? Waarschijnlijk omdat Phelps heel hard zwemt, terwijl Poetin rustig op de bodem van het Zuid-Siberische riviertje staat.”