Nederlanders overleven crash

„Het regende vreselijk hard en ik merkte dat het landen heel wiebelig ging. Plotseling hoorden we een verschrikkelijke klap en kwam er schuim uit de wanden en het plafond”, vertelt Marion Wismeijer. Ze zat aan boord van het gisteren gecrashte Bangkok Airways-toestel. Op het Thaise eiland Koh Samui raakte het vliegtuig met 72 inzittenden van de landingsbaan. Volgens Bangkok Airways raakten vijf mensen ernstig gewond. Andere Thaise bronnen meldden veertig gewonden. Wismijer: „De stewardess verzocht ons vriendelijk te blijven zitten, maar daar luisterde niemand naar.” De passagiers renden naar een gesloten uitgang. „Iedereen gilde ‘doe open, doe open’.” Eenmaal buiten, ver weggerend, zag Wismijer dat „de cockpit helemaal in elkaar was geduwd.” De piloot is overleden. (ANP)