Honderden gamers op de CampZone

Honderden gamers op de CampZone . Oirschot, 5 aug. Zo’n 1.750 mensen hebben hun tenten opgeslagen op de CampZone in Oirschot. Deze ‘gaming-camping’ is met dit aantal deelnemers ’s werelds grootste in zijn soort. Via een supersnel netwerk zijn de computers van de deelnemersaan elkaar gekoppeld waardoor zij onderling games kunnen spelen en digitaal met elkaar communiceren. CampZone, vorige week begonnen, duurt 11 dagen en er wordt 24 uur per dag gespeeld. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 16 en 26 jaar. Het gamen gebeurt in tenten, maar er zijn ook buitenactiviteiten. Er zijn pc-onderdelen te koop en een pc-dokter is aanwezig om deelnemers te helpen bij computerstoringen. Foto Evelyne Jacq Europa,Nederland, Oirschot, 03-08-2009 1.500 gamers verzamelen zich in Oirschot op een weiland om 11 dagen te gamen en vakantie te vieren tijdens Campzone. CampZone is het grootste jaarlijkse outdoor gamevakantie-evenement ter wereld. Bezoekers leggen tussen 55 euro (dagkaart) en 310 euro (hele evenement) neer voor deelname aan de zogenoemde Lanparty. Via een supersnel fibernetwerk en wifi koppelen de bezoekers hun computers aan elkaar om desgewenst 24 uur per dag hun lievelingsspellen tegen elkaar te spelen. De organisatie schat dat 10 procent van de bezoekers vrouw is. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 16 en 26 jaar. Op 10 augustus komt het computerkamp ten einde. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne