Film van de dag

Scarlett Johansson en Bill Murray dansen tegen de vervreemding. Lost in Translation. (Sofia Coppola, 2003, VS/J) Quality: Original. Film Title: Lost In Translation. Copyright: © 2003 Universal Studios. ALL RIGHTS RESERVED. Universal Studios

Lost in Translation. De tweede film van Sofia Coppola gaat over een uitgebluste Amerikaanse filmster (een zeer droogkomische en uiterst melancholieke Bill Murray – het is zíjn film) van in de vijftig die in Tokio een commercial voor whisky opneemt en over een Amerikaans meisje (Scarlett Johansson) van in de twintig dat net afgestudeerd is in de filosofie en haar man naar Tokio vergezelt, waar hij een popgroep moet fotograferen. Film is mooie variatie op het aloude ‘stranger in a strange land-thema’, met een belangrijke bijrol voor de Japanse popcultuur. (Sofia Coppola, 2003, VS/J)Canvas, 20.45-22.25u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg