Filippijnen rouwen om ex-president

Filippijnen rouwen om ex-president Manila, 5 aug. Filippijnen bewijzen de laatste eer aan hun vorige week overleden voormalige president Corazon Aquino. Meer dan 100.000 mensen trotseerden vandaag in het centrum van de hoofdstad Manila zware regenval om de doodskist van Aquino te begeleiden naar een begraafplaats. In het hele land hielden katholieke kerken rouwdiensten. Aquino wordt begraven naast haar man, Benigno, die in 1983 werd vermoord. Door zijn liquidatie kwam Corazon Aquino in de landelijke politiek terecht. Drie jaar later gingen meer dan een miljoen Filippijnen de straat op om hun steun te betuigen aan door Aquino gesteunde troepen die op waren gestaan tegen de Filippijnse dictator Marcos. Marcos en zijn familie vluchtten later het land uit, waarna Aquino tot 1992 president van de archipel was. Foto Reuters A truck carrying the casket of late former President Corazon Aquino passes through a crowd of supporters during her funeral in Manila August 5, 2009. More than 100,000 mourners braving heavy rain thronged central Manila on Wednesday to honour former president Aquino, heroine of the Philippines' 1986 people power movement, who died last week of cancer. REUTERS/Erik de Castro (PHILIPPINES POLITICS OBITUARY) REUTERS