FC Twente in slotfase ten onder

FC Twente heeft in de laatste minuut van het duel met Sporting Portugal een plaats in de vierde voorronde van de Champions League verspeeld. De ploeg stond vanaf de tweede minuut met 1-0 voor, maar in de tumultueuze slotfase tikte Twenteverdediger Peter Wisgerhof in eigen doel. In de eerste wedstrijd in Lissabon werd het 0-0.

FC Twente kwam al vroeg in de uiterst slechte wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop kopte verdediger Douglas de bal in het doel van Sporting-doelman Patricio. Met deze voordelige marge wist de ploeg van Enschede zich nauwelijks raad. Moest er na de 0-0 van vorige week nu worden verdedigd of worden aangevallen? Vooralsnog maakte de Portugese ploeg het FC Twente niet moeilijk, doordat ze angstig opereerde.

Aanvallend maakte Twente nauwelijks iets klaar. Alleen de kleine Slowaakse aanvaller Miroslav Stoch zorgde voor enige dreiging. De spelers van Sporting waren aanzienlijk balvaardiger dan die van Twente. Maar vooralsnog wisten ze daar niet van te profiteren. Kwam er een schot van de Portugezen dan stond doelman Nicolai Michailov op zijn post. De Bulgaar verving Sander Boschker, die door zijn rode kaart in Lissabon was geschorst.

In de tweede helft drong Sporting aan, FC Twente kreeg het moeilijk. Coach Steve McClaren verving de falende middenvelder Kenneth Perez door Cheik Tioté. De wedstrijd bleef saai. Beide ploegen kregen kansjes, maar die waren niet besteed aan de schutters. Plotseling was daar de gelijkmaker van de Portugezen. Daarmee vervloog alle Twentse hoop op deelname aan de Champions League. De ploeg moet nu verder in de Europa League. De loting is vrijdag.