Doelman van ADO vast in verband met hennepteelt

ENS, 5 aug. - Op het erf van ADO Den Haag-keeper Gino Coutinho is gisteren een hennepplantage ontmanteld. De politie trof in een schuur in Ens (Noordoostpolder) een professioneel ingerichte plantage aan met ruim 4.500 planten. De politie deed gisterochtend een inval. De 27-jarige Coutinho en zijn 28-jarige medeverdachte uit Eindhoven werden opgepakt. Beide mannen zitten in voorarrest. Ze zouden vanochtend worden verhoord. Coutinho kocht het perceel in het buitengebied van Ens vorig jaar. ADO Den Haag trekt voorlopig geen conclusies. ”Wat we weten is dat onze doelman nu wordt gehoord”, aldus een woordvoerster van de club. ”Hij heeft het betreffende terrein verhuurd aan iemand anders. Nu wordt bekeken in hoeverre Coutinho bij de zaak is betrokken.” Afgelopen weekeinde verdedigde hij het doel van ADO in het thuisduel met NAC (1-2). Hij is de derde keeper, maar door blessures van Robert Zwinkels en Boy Waterman kwam hij in actie.