4 redenen om tv te kijken

Eenzaam in Tokio Lost in Translation, directed by Sofia Coppola. Universal Studios

1 Film

Lost in Translation

Canvas, 20.45-22.25u.

De tweede film van Sofia Coppola gaat over een uitgebluste Amerikaanse filmster (een zeer droogkomische en uiterst melancholische Bill Murray) die in Japan een commercial voor whisky opneemt en over een Amerikaans meisje (Scarlett Johansson) dat net afgestudeerd is in de filosofie en haar man naar Tokio vergezelt, waar hij een popgroep moet fotograferen. Beiden logeren in hetzelfde dure hotel in de stad. Veelgeprezen film over vluchtigheid, en over een flirt die maar een paar seconden duurt en toch een verhaal van anderhalf uur oplevert. Met een belangrijke bijrol voor de Japanse popcultuur, en met name de karaokebars. (Sofia Coppola, 2003)

2 improviseren

De Vloer Op

Ned.2, 21.30-22.00u.

Herhaling van een mooie aflevering van dit improvisatieprogramma, waarin acteurs alleen een situatieschets krijgen van regisseur Peter de Baan. Pierre Bokma en Peter Blok spelen een topcrimineel en een advocaat die elkaar ontmoeten op het schoolplein, waar hun zoontjes elkaar pesten.

3 Muziekdocu

Woodstock

Canvas, 22.55-02.30u.

Met Oscar bekroonde documentaire over het legendarische driedaagse popfestival dat 400.000 jonge Amerikanen op een weiland verenigde. Met o.a. Joan Baez, Crosby, Stills and Nash, Jimi Hendrix, Santana, The Who. (Michael Wadleigh, 1970)

4 documentaire

VPRO Import: The consultation

Ned.2, 23.35-01.15u.

Documentaire over de praktijk van de Franse huisarts Luc Perino. In zijn praktijk ontvangt hij iedereen, van moeders met baby’s tot ouderen. De regisseur is een fly on the wall in de spreekkamer en levert de hele film geen commentaar.