Zomerweer

Het zonnige en warme zomerweer dat de afgelopen weken was te vinden rondom de Middellandse Zee is naar het noorden geschoven. Tot en met vrijdag is het in ons land warm met veel ruimte voor de zon. Vanavond is het ook zonnig, al zeilt er wel af en toe wat bewolking over. Het blijft droog, er staat weinig wind en het is nog lang aangenaam warm. In de loop van de nacht daalt de temperatuur naar waarden tussen 10 en 16 graden, waarbij de hoogste temperaturen aan zee verwacht worden. Een eventueel mistbankje zal rond zonsopkomst snel verdwijnen.

Morgen is het zonnig met hooguit wat sluierbewolking. De zon prikt hier echter ferm door. Het wordt nog iets warmer, met 24 tot 26 graden direct aan zee en op de Waddeneilanden, tot 28 graden in het zuiden. Er waait een zuidoostenwind, maar meer dan windkracht 2 tot 3 staat er niet. Aan zee kan een zwak briesje opsteken waardoor het daar enkele graden frisser wordt.

Ook donderdag krijgt de zon volop ruimte en het wordt nog 1 of 2 graden warmer, waardoor het in Noord-Brabant en Limburg een graad of 30 kan worden. Vrijdag blijft het warm, maar er komt meer bewolking opzetten en tegen de avond valt een eerste bui. Ook in het weekend valt er een enkele bui, maar de zon komt geregeld door. Met maximaal 19 tot 23 graden is het aanmerkelijk koeler.