Zeker tien doden door bom op markt Herat

Kabul. Bij een bomaanslag op een fruitmarkt in de doorgaans relatief rustige West-Afghaanse stad Herat zijn gisteren zeker tien doden en dertig gewonden gevallen. De doden zijn een vrouw, een jong meisje, zes burgers, onder wie enkele fruitverkopers, en twee politieagenten. Een woordvoerder van de Talibaan eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag binnen enkele uren op. Een van de gewonden is een plaatselijke politiechef, die het voornaamste doelwit lijkt te zijn geweest van de daders. De aanslag werd uitgevoerd met een op afstand tot ontploffing gebracht explosief dat afging toen Mohammad Issa, politiechef van het nabijgelegen district Injil, met zijn voertuig de stad inreed. Issa is in kritieke toestand per helikopter naar een ziekenhuis van de NAVO-missie gevlogen.