Vier verdachten jihad- terreur morgen al naar Nederland

Den Haag. De vier terreurverdachten die vorige week uit Kenia zijn gezet en sinds donderdag in België vastzitten, worden morgen al overgedragen aan de nationale recherche in Nederland. Dat heeft het Openbaar Ministerie gisteren bekendgemaakt. De vier 21-jarige mannen, drie Nederlanders en een Marokkaan met een Nederlandse verblijfsvergunning, hebben ingestemd met hun versnelde uitlevering. Het OM verdenkt het viertal van deelname aan een terroristische organisatie. De mannen worden vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De Keniaanse autoriteiten pakten de vier mannen vorige week maandag op bij de grens met Somalië. Ze zouden onderweg zijn geweest naar een jihaddistisch trainingskamp in Somalië. Ze werden op het vliegtuig naar Brussel gezet en daar door de Belgische autoriteiten vastgezet.