Tilapia uit de wok

E en groot liefhebber van tilapia ben ik niet. Maar het is een stevige vissoort, en dus redelijk ideaal voor roerbakschotels als deze. In Nederland gekweekte tilapia is duurzamer dan buitenlandse.

Voor 2 personen:

200 g mienestjes

300 g stevige visfilet, in reepjes

bloem

arachideolie

1 rode ui, in ringen

1 gele paprika, in reepjes

100 g peultjes, in de lengte gehalveerd

100 g taugé

2 eetlepels oestersaus

Kook de mie volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Spoel onmiddellijk koud af onder de kraan en meng er een lepeltje olie door (tegen het plakken). Strooi een handje bloem in een diep bord en meng er zout en peper door. Haal de stukjes vis door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Laat de wok op hoog vuur gloeiend heet worden. Schenk er wat olie in en roerbak de stukjes vis hierin een minuut of 3-4 tot ze gaar zijn. Schep de vis uit de pan. Schenk opnieuw een scheutje olie in de pan en voeg de ui en paprikareepjes toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de peultjes toe. Roerbak deze 2 minuten mee. Doe de gare mie en de oestersaus in de wok en roerbak een paar minuten. Schep op het laatst de taugé en gebakken vis erdoor.

Janneke Vreugdenhil

Post jouw favoriete zomerrecept op www.nrcnext.nl/koken Op nrc.tv maakt Janneke sardientjes op de barbecue.

    • Janneke Vreugdenhil