Politie bestormt bezette autofabriek

Politie bestormt bezette autofabriek Seoul, 4 aug. Brand op het terrein van De Zuid-Koreaanse autofabriek Ssangyong. De oproerpolitie bestormde vanmorgen de door het personeel bezette fabriek in Pyeongtaek, 70 kilometer ten zuiden van Seoul. De Zuid-Koreaanse politie heeft de stakers vanuit een helikopter bestookt met traangas en de belegering van de fabriek verder opgevoerd. Honderden werknemers hebben zich op 20 juli verschanst in de verfafdeling op het fabrieksterrein uit protest tegen het voornemen om 2.650 banen te schrappen, eenderde van het totaal. In en om de fabriek staan nu 4.000 politieagenten. Foto AFP Sport Utility Vehicles (SUVs) burn after striking workers of Ssangyong Motor set fire to them as police (bottom L) and the management try to regain control of a paint factory which the workers have been occupying at the automaker's plant in Pyeongtaek, about 70 km (40 miles) south of Seoul, August 4, 2009. About 600 dismissed workers have been occupying the plant for 75 days, demanding talks over the management's plans for restructuring and a mass dismissal. REUTERS/Sin Young-keun/Yonhap (SOUTH KOREA BUSINESS EMPLOYMENT TRANSPORT CONFLICT) NO SALES. NO ARCHIVES. SOUTH KOREA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA REUTERS