Overige films

2001: A Space Travesty (Allan A. Goldstein, 2000, Canada/Duitsland). Een van de armzaligste parodieën uit de filmgeschiedenis – in de traditie van Airplane! en Naked Gun – laat Leslie Nielsen naar een verre planeet reizen om de president van Amerika te redden uit handen van buitenaardse wezens. RTL7, 20.30-22.15u.

Dudley Do-Right (Hugh Wilson, 1999, VS). Live-action-versie van getekende tv-serie uit de jaren zestig over Canadese politieagent die snode plannen verijdelt. Met Brendan Fraser, Sarah Jessica Parker. RTL7, 22.15-23.45u.

House of Wax (Jaume Collet-Serra, 2005, VS). Paris Hilton behoort – grotendeels buiten beeld – tot het groepje jongelui dat in een dorp op een onconventioneel wassenbeeldenmuseum stuit. Onsmakelijke shocker remake van klassieker van André de Toth uit 1953. Veronica, 22.45-0.55u.

O (Tim Blake Nelson, 2001, VS). Eigentijdse adaptatie van Shakespeares Othello speelt op een Amerikaanse high school. Mekhi Phifer is er de enige zwarte student, sterspeler van het basketbalteam en het vriendje van Julia Stiles. Een en ander wekt de afgunst van medestudent Josh Hartnett. Film plaatst kritische kanttekeningen bij het gebruik van wapens en drugs onder Amerikaanse studenten. BBC1, 0.15-1.45u.