Nikon S1000PJ: camera met ingebouwde projector

Nikon lijkt de oplossing gevonden te hebben voor een prangend probleem: hoe laat je zoveel mogelijk mensen meekijken met de foto’s op je digitale camera, zonder pc of tv in de buurt? De Coolpix S1000PJ is een fotocamera met ingebouwde projector. Foto’s kunnen geprojecteerd worden op een licht oppervlak, tot een maximale beelddoorsnede van ruim een meter. Nikon levert er voor het gemak een statiefje en een afstandsbediening bij.

Een compactcamera met projector, dat klinkt handig. Maar de vraag is hoe goed die mini-projector is. De meeste led-projectoren die tot nu toe op beurzen te zien waren, hebben niet zoveel lichtopbrengst.  Nikon omschrijft de specificaties als volgt: Helderheid*: tot 10 lumen; beeldgrootte: 13 tot 100 cm; projectie-afstand: circa 26 cm tot 2 m; gebruiksduur (batterij)**: circa 1 uur; resolutie (uitvoer): VGA-equivalent

De foto’s van de Coolpix S1000PJ  (12,1 megapixel, 5x zoom) worden in een behoorlijk lagere resolutie weergegeven. Het kost bovendien veel stroom om een diapresentatie te geven en je moet er eigenlijk voor in een donkere ruimte zitten.

De prijs van deze gimmick: 449 euro, verkrijgbaar vanaf september.

Bekijk hier de volledige specificaties.