Meeste Mexicaanse griepgevallen in regio Amsterdam

Bilthoven, 4 aug. - In de regio Amsterdam wonen de meeste mensen die zijn besmet met de Mexicaanse griep. Ook is dit de omgeving met de meeste mens-op-mensbesmettingen. Ruim zeventig Amsterdammers liepen volgens de GGD het virus op, van wie de meerderheid in Nederland. Een harde verklaring hiervoor had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gisteren niet. Volgens directeur Roel Coutinho kan het gewoon toeval zijn. Daarbij gaat het om een dichtbevolkt gebied, met veel toeristen, waar veel wordt gereisd. Uit de laatste cijfers van het RIVM, van afgelopen vrijdag, blijkt dat 517 Nederlanders ziek zijn geworden. Negen mensen liggen in het ziekenhuis. Ongeveer een op de vier patiënten kreeg de griep in Nederland via een ander. In het zuidoosten van Noord-Brabant hadden net als in Amsterdam meer besmettingen plaats dan elders.