Film van de dag

Owen Wilson (links) en Jackie Chan, gezellig samen aan het badderen. SHANGHAI NOON Jacki Chan foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Shanghai Noon. Het Wilde Westen krijgt in Shanghai Noon een held die niet kan paardrijden en nog nooit een revolver in handen heeft gehad: het Hongkongse fenomeen Jackie Chan. Chan is als Chon Wang (spreek uit als John Wayne) weliswaar niet goed in de traditionele kunsten van het Amerikaanse westen, maar hij weet zijn nieuwe omgeving snel naar zijn hand te zetten. Het probleem van Chans slechte Engels wordt ondervangen door hem een partner te geven die beter babbelt dan schiet (Owen Wilson). Samen zoeken ze een door een Chinees ontvoerde prinses. (Tom Dey, 2000, VS), Veronica, 20.30-22.45u.

André Waardenburg