Dit hadden The Beatles nog niet

Dit hadden The Beatles nog niet Tokio. Het Japanse bedrijf Cyberdyne introduceert het robotpak HAL. De ‘Hybrid Assistive Limb’, meldt de website, detecteert door de huid signalen van de hersenen naar de ledematen en versterkt de daaropvolgende bewegingen. De ‘beenversie’ van het robotpak is nu te huur en kan worden ingezet bij revalidatie en als hulp bij lopen voor ouderen. Cyberdyne heeft ook een compleet robotpak. Foto AFP / Yoshikazu Tsuno Japan's robotics venture Cyberdyne employee wearing the robot-suit "HAL" (Hybrid Assistive Limb) walk on a street in Tokyo for the demonstration on August 3, 2009. Tsukuba University professor Yoshiyuki Sankai and Cyberdyne developed the mass production model of the robot suit which enables it to forsee user's motion and to assist disorder persons or aged people. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO AFP