Blessure doelman Darley valt mee

ROTTERDAM. De knieblessure van Feyenoord-doelman Darley lijkt mee te vallen. De 19-jarige Braziliaan raakte zondag in het voetbalduel met NEC (2-0) in de eerste helft geblesseerd aan zijn rechterknie en werd vervangen door routinier Rob van Dijk. Uit onderzoek blijkt dat alleen de binnenste knieband is verrekt. Darley is daardoor één tot drie weken uit de roulatie. Dat betekent wel dat hoogstwaarschijnlijk de 40-jarige Van Dijk komend weekeinde in de uitwedstrijd tegen Vitesse nog een keer onder de lat staat. Aanvoerder Aleksandar Rankovic van ADO Den Haag heeft zondag in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen NAC Breda de voorste kruisband van zijn knie gescheurd. De Serviër ondergaat op 24 augustus een operatie en zal voor zeker een half jaar zijn uitgeschakeld. Rankovic liep de zware blessure al in de eerste minuut van het duel op.