AZ: Pellè en Swerts missen reeks duels door schorsing

ZEIST, 4 aug. - AZ moet het de komende weken stellen zonder Graziano Pellè en Gill Swerts. De landskampioen uit Alkmaar liet gisteren weten dat het niet in beroep gaat tegen de zware straffen die de aanklager betaald voetbal tegen de twee spelers heeft geëist. Pellè moet vijf duels aan de kant blijven, Swerts vier. Arbiter Reinold Wiedemeijer stuurde Swerts en Pellè zaterdagavond in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (3-2) van het veld. Swerts wegens slaan en Pellè wegens trappen naar een tegenstander. De gemoederen bij AZ waren verhit nadat Wiedemeijer bij een stand van 3-2 een zuivere strafschop weigerde toe te kennen aan de landskampioen. Beide AZ-spelers hadden nog een voorwaardelijke straf van één wedstrijd staan wegens een vergrijp in het vorige seizoen.