Ambtenaar krijgt half mln vertrekpremie

Rotterdam. Een ambtenaar van de gemeente Beverwijk heeft bij zijn ontslag in 2007 een gouden handdruk van 485.899 euro meegekregen. De VVD-fractie in de Beverwijkse gemeenteraad zegt `onthutst` te zijn over de gang van zaken en vraagt zich af of het college van B en W ingestemd heeft met de vergoeding. Het bedrag werd openbaar toen het ministerie van Binnenlandse Zaken eind 2008 publiek gefinancierde topinkomens aan de Tweede Kamer rapporteerde. Op 15 juli stelde de VVD-fractie in Beverwijk schriftelijke vragen aan het college van B en W. De ambtenaar was tot en met 31 december 2007 afdelingshoofd concernstaf. Volgens een woordvoerder van de gemeente kon hij wegens ziekte niet doorgaan met zijn werkzaamheden, en is hij daarom ontslagen. De gouden druk is opgebouwd uit een ontslagvergoeding van 405.731 euro, een belastbaar jaarloon van 61.581 euro en 18.587 euro aan pensioenvergoedingen. (NRC)