6 redenen om tv te kijken

Chan en Wilson zijn partners. Jackie Chan en Owen Wilson

1 Voetbal

Champions League: FC Twente - Sporting Lissabon

Ned.3, 20.20-22.40u.

Rechtstreeks verslag van de return tussen de Twentenaren en de club uit Lissabon. Vanavond wordt bekend of Twente doorgaat naar het hoofdtoernooi. Het vorige treffen eindigde in 0-0, en dat terwijl FC Twente meer dan een uur met tien man speelde.

2 Westerncomedy

Shanghai Noon

Veronica, 20.30-22.50u.

Het Wilde Westen krijgt in Shanghai Noon een held die niet kan paardrijden, nog nooit een revolver in handen heeft gehad en nauwelijks Engels spreekt: het Hongkongse fenomeen Jackie Chan, die na de dood van Bruce Lee met zijn eigen mengeling van actie en komedie de populairste ster van Azië werd. Het probleem van Chans slechte Engels wordt ondervangen door hem een partner te geven die beter babbelt dan schiet: Owen Wilson. (Tom Dey, 2000)

3 Portret

Irene, een ander leven

Ned.2, 20.55-21.25u.

Morgen wordt prinses Irene 70 jaar. Ter gelegenheid daarvan een portret van de prinses, waarin ze wordt gevolgd in Nederland en Zuid-Afrika. Prinses Irene woont en werkt een deel van het jaar in Bergplaas, 7000 hectare land in de Zuid-Afrikaanse Karoo. Met het project ‘Spirit of the Wild’ leert ze gidsen van wildparken om met passie en vanuit hun eigen achtergrond toeristen kennis te laten maken met de natuur. De ware kennis, volgens Irene.

4 Dubbelinterview

Villa Felderhof

Ned.1, 22.00-23.00u.

Rik Felderhof ontvangt in zijn villa schaatser (en tegenwoordig ook zanger) Erik Hulzebosch, die zegt in zijn leven nog nooit een boek te hebben gelezen, en schrijver Ronald Giphart. Twee zeer verschillende werelden ontmoeten elkaar.

5 Psychologie

Kijken in de ziel

Ned.2, 22.40-23.25u.

In deze serie gaat journalist en documentairemaker Coen Verbraak op zoek naar de mens achter de psychiater. Vanavond laat een therapeut in een laboratorium zien hoe sterk de hersenen van de mens op die van de muis lijken.

6 Horror

House of Wax

Veronica, 22.50-01.00u.

Dit is misschien wel de beste aanbeveling voor het genre: House of Wax maakt je misselijk. Er is bloed, er is kots, er spatten hersens, huid wordt afgestroopt, een schedel gekliefd, een hals doorgesneden. Het is een standaard-griezelfilm anno 2005, haarscherp toegesneden op de doelgroep. De hoofdrolspelers zijn alleen geïnteresseerd in seks, sport en auto’s. (Jaume Collet-Serra, 2005)