4 redenen om uit te gaan

Polderkoningin door Troost

1 muziek

Stevie Ray-incarnatie

Amsterdam: Martin Luther Kingpark. Tijd: 22.45u (ook op 14 aug, 23.30u). Gratis. www.deparade.nl

Op De Parade brengt de Stevie Ray Incarnatie een hommage aan de Amerikaanse gitarist/zanger Stevie Ray Vaughan, die in 1990 omkwam bij een helikopterongeluk.

2 zomerkamp

Circus Babylon

Delft: Lokomotiefpad/einde Nijverheidsstraat. Elke di, wo & do t/m 20 aug, 09.00-17.00u. Deelname: 10 euro per dag. www.circusbabylon.nl

Tijdens de creatieve zomeracademie Circus Babylon maken kinderen hun eigen circusvoorstelling. Ze maken zelf de dieren, de muziek, oefenen acrobatiek en creëren hun eigen personages. Op 20 augustus moet alles klaar zijn, dan komt het publiek.

3 geluidswandeling

Hoor de bomen

Amersfoort-Noord: Vathorst. T/m 11 okt. www.hoordebomen.nl

Justin Bennett stelde een geluidswandeling samen langs negen oude bomen in de nieuwe wijk Vathorst. Vanaf de website www.hoordebomen.nl zijn de geluidsbestanden van de bomen en de route te downloaden op een mp3speler en/of iphone.

4 openluchttheater

Bea, polderkoningin

Amsterdam: Havenstraat (achter Haarlemmermeerstation). Tijd: 21.00u. Prijs: 10 euro. 06-50600729; www.theatergroeptroost.nl

Theatergroep Troost speelt een (openlucht)theaterbewerking van de film Priscilla, Queen of the Desert. Twee travestieten en een transseksueel reizen met een gepimpte bus (BEA), flamboyante jurken en extravagante pruiken naar het zuiden. Bij twijfelachtig weer kun je vanaf 19.00 uur bellen of de voorstelling doorgaat.