Zomers

Wie nu vakantie heeft hoeft niet naar het zuiden af te zakken voor warm zomerweer. Er staat namelijk een aantal zomerse dagen voor de deur met veel zon, weinig wind en hoge temperaturen. Dat hebben we te danken aan een hogedrukgebied dat de komende dagen vanuit Frankrijk over ons land richting Scandinavië trekt, waar het zich woensdag nestelt en dat in ieder geval tot vrijdag het slechte weer op afstand houdt. Met het voorbijtrekken van het hogedrukgebied komt een zuidelijke tot zuidoostelijke luchtstroom op gang. De warme droge lucht vanuit Spanje komt daarmee onze kant op en brengt bij ons de temperatuur op zomers niveau.

Mooi en warm weer dus voor de komende dagen, maar eerst gaan we nog een redelijk frisse nacht in. Bij heldere condities koelt het af naar gemiddeld 11 graden. Tijdens het ochtendgloren lossen eventuele mistbanken op en de zon schijnt uitbundig. Met name langs de zuidwestkust schuiven af en toe wolkenvelden over, afkomstig van een front dat door het hogedrukgebied tijdelijk op afstand wordt gehouden. Met 23 graden op de Wadden tot lokaal 27 graden is het warm.

Donderdag wordt lokaal 30 graden gehaald en ook op vrijdag is het warm. In de loop van die dag gaat de storing ons vanuit het westen toch bereiken, met waarschijnlijk in de avond regen en onweer.