The answer is blowin' in the wind

Het productiebedrijfje Panhandle stuurde gisteren een persbericht uit. De producenten van Big Valley Jamboree 2009 in het Canadese plaatsje Camrose (15.000 inwoners in de staat Alberta) schreven daarin: ‘Het spijt ons te moeten melden dat de activiteiten op zondag worden geschrapt wegens het ineenzakken van het concertpodium.’

En er was ook een dode gevallen, ja. En er waren 75 gewonden behandeld, van wie er 15 naar het ziekenhuis werden gebracht. Wat was er gebeurd? Zaterdagavond arriveerde een verwoestende storm boven het terrein van de Big Valley Jamboree. Hierboven is dat moment vastgelegd.

Dat er tot dat moment een countryfestival bezig was, kun je alleen nog zien aan het model van de hoeden. Verder rest: slagregens en rukwinden. Doordat het programma van gisteren werd afgelast, vervielen de optredens van onder meer John Reischman and the Jaybirds, Samantha King, Williams & Ree, Doc Walker, Tracy Lawrence, Tim McGraw.

En dan heb je het alleen nog over de Main Stage.