'Real en Inter bereiken akkoord over Sneijder'

De Spaanse club Real Madrid en het Italiaanse Internazionale hebben volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport een akkoord bereikt over de verkoop van Wesley Sneijder. De voetbalclub uit Milaan moet nu nog overeenstemming met de middenvelder bereiken. Volgens La Gazzetta hebben Real en Inter een aantal weken onderhandeld over de Oranje-international. De nieuwe trainer bij Real, Manuel Pellegrini, zei medio juli nog dat hij Sneijder wilde behouden voor zijn ploeg.

Behalve Sneijder zijn de Nederlanders bij Real niet zeker van hun toekomst. De Spaanse club verloor vrijdagavond van Juventus in de finale van het toernooi om de Peace Cup. De Italiaanse grootmacht versloeg in Sevilla Real met 2-1. Royston Drenthe was de enige Nederlander die in actie kwam voor de ploeg uit Madrid. Sneijder en Arjen Robben bleven op de bank, Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooij en Klaas Jan Huntelaar zaten niet eens bij de selectie.

Van der Vaart zei gisteren in De Telegraaf dat hij zich heeft neergelegd bij een vertrek bij de Spaanse club. „De coach heeft me gezegd dat ik niet aan spelen toe zal komen. Dus het heeft geen zin om hier te blijven”, zei de middenvelder.

Of Van der Vaart snel weg is bij de club betwijfelt hij. „Real wil vooralsnog proberen mijn aankoopprijs terug te verdienen. Ik snap wel dat de clubs die me willen hebben nog even wachten.” Real Madrid betaalde vorig seizoen 16 miljoen euro aan het Duitse Hamburger SV voor de international.

„Natuurlijk sta ik open voor HSV”, zegt Van der Vaart verder. „Maar het is voor mij niet de enige optie. Het belangrijkste is dat ik bij een nieuwe club aan spelen toe ga komen.”

Huntelaar, die enige tijd geleden ook te horen heeft gekregen dat hij mag vertrekken bij Real, is al met veel clubs in verband gebracht. Maar voorlopig staat hij nog onder contract bij zijn Spaanse werkgever. AC Milan heeft de hoop op de komst van de spits nog niet opgegeven. Adriano Galliani, vicevoorzitter van de Italiaanse club, verklaarde zaterdag voor de camera’s van Sky Television dat hij de spits van het Nederlands elftal graag aan zijn selectie zou toevoegen.

Huntelaar stond vorige maand ook in de belangstelling van AC Milan, maar trainer Leonardo verklaarde toen dat hij liever Luis Fabiano van Sevilla wilde overnemen. AC Milan bereikte echter geen overeenstemming met de Spaanse club. Volgens Galliani is Huntelaar daarom weer in beeld. De Nederlander staat ook in de belangstelling van de Engelse clubs Tottenham Hotspur en Arsenal, dat ook nog op zoek is naar een spits.

Real Madrid heeft de benen van Cristiano Ronaldo verzekerd voor een recordbedrag van 100 miljoen euro. De krant El Mundo meldde gisteren dat de Spaanse club dat bedrag tegemoet kan zien bij een zware blessure voor de Portugese aanvaller, die de duurste voetballer ter wereld is.

De zorgen om de fysieke gesteldheid van Ronaldo lijken gerechtvaardigd. In de eerste drie oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen begingen tegenstanders in totaal 34 overtredingen op de oud-speler van Manchester United, die de Engelse club deze zomer voor het transferbedrag van 94 miljoen euro voor Real verruilde. (ANP)