Overige films

Collateral (Michael Mann, 2004, VS). Zesde speelfilm van de regisseur die zich pleegt te concentreren op de sociale en psychologische gevolgen van mensen die geobsedeerd met hun vak bezig zijn. In Collateral worden een taxichauffeur (Jamie Foxx) en een huurmoordenaar (Tom Cruise) tegen wil en dank voor één nacht elkaars reisgenoten. Cruise speelt de onberispelijk geklede, zwijgzame hitman. Zijn grijze haarspoeling kleurt perfect bij zijn pak en de dure zonnebril is altijd binnen handbereik. Ook met Mark Ruffalo. SBS6, 20.30-22.55u.

Red Dust (Tom Hooper, 2004, Engeland/Zuid-Afrika). Bioscoopdebuut van Engelse tv-regisseur behandelt één zaak van de Waarheidscommissie in Zuid-Afrika, die tussen 1995 en 1998 de schendingen van de mensenrechten tijdens het Apartheidsregime onderzocht. Met Hillary Swank, Jamie Bartlett, Chiwetel Ejiofor.Ned.3, 20.30-22.30u.

Auftauchen/Breaking the Surface (Felicitas Korn, 2006, Duitsland). Genuanceerd regiedebuut vertrouwt meer op betekenisvolle gezichtsuitdrukkingen dan op verklarende dialogen. Henriette Heinze excelleert als beginnende fotografe die een hartstochtelijke liefde opvat voor twintiger Golo Euler. Veel erotische acrobatiek. ZDF, 0.20-1.50u.