op nrcnext.nl

Alles kan Gratis Volgens de hoofdredacteur van Wired wel. Geld valt pas echt te verdienen als je dingen gratis weggeeft. Althans, dat schrijft Wired-hoofdredacteur Chris Anderson in zijn nieuwe boek: Free: Hoe het nieuwe Gratis de markt radicaal verandert. Volgens Anderson is Gratis (het moet volgens hem met een hoofdletter worden geschreven) de nieuwe economie. De ‘gratis economie’ (de waarde van producten en diensten waarvoor consumenten niet direct betalen, maar waarvoor leveranciers wel betaald krijgen) schat Anderson op 212 miljard euro. Cover van Free, van Chris Anderson

Alles kan Gratis

Volgens de hoofdredacteur van Wired wel. Geld valt pas echt te verdienen als je dingen gratis weggeeft. Althans, dat schrijft Wired-hoofdredacteur Chris Anderson in zijn nieuwe boek: Free: Hoe het nieuwe Gratis de markt radicaal verandert. Volgens Anderson is Gratis (het moet volgens hem met een hoofdletter worden geschreven) de nieuwe economie. De ‘gratis economie’ (de waarde van producten en diensten waarvoor consumenten niet direct betalen, maar waarvoor leveranciers wel betaald krijgen) schat Anderson op 212 miljard euro.

5.000 bankiers: $1 mln bonus

Hoewel het al maanden bekend is dat er vorig jaar miljarden dollars aan bonussen zijn uitgedeeld, was het tot nu toe onbekend hoe dat geld was verspreid. Adem even in. En weer uit. Naar nu blijkt hebben 5.000 mensen meer dan 5 miljard dollar aan bonussen opgestreken.

Dodebomenrubriek

„Liefde, seks en geluk; dat willen we allemaal wel”, schrijft next-redacteur Viola Linder. Daarom behandelt ze in de bladenrubriek deze week drie tijdschriften die de lezer de zomer doorslepen met deze thema’s. In het blad Red schrijven Christiaan Weijts, Robert Vuijsje, Jaap Scholten en Abdelkader Benali vakantieverhalen over een gebroken hart. Tijdschrift JAN heeft het over seks: ‘Geen woorden maar daden; spreken is zilver, seksen is goud’. 100% NL belooft de lezer ‘20 x ultiem geluk’, met – zo lekker gewoon – een bakkie koffie, shoppen, roseetjes drinken, chocola en seks.