Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Oorlog

Kritiek op Israël na uithuiszettingen

Washington, 3 aug. - De Verenigde Staten, De Verenigde Naties, de Britse regering en de Palestijnse autoriteiten hebben Israël veroordeeld voor de uithuiszetting van negen Palestijnse families in bezet Oost-Jeruzalem gisteren. Volgens Washington schendt Israël zijn verplichtingen onder de zogenoemde `routekaart` naar een oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict. Joodse kolonisten betrokken vrijwel onmiddellijk na de uithuiszettingen in de huizen. De bouw door Israël van nederzettingen in bezet gebied heeft tot spanningen geleid tussen de VS en Israël.