Gelukkig met elk succesje in tennis

De gouden tijden van het Nederlandse tennis liggen ver achter ons. En dus wordt elk succesje met open armen ontvangen. De eindezege van Thiemo de Bakker bij het challengertoernooi in het Finse Tampere en de plaatsing van Michaëlla Krajicek voor het hoofdtoernooi in Los Angeles moeten in dat licht worden bezien.

Thiemo de Bakker (20) was gisteren in de finale van ‘Tampere’ met 6-4 en 7-6 te sterk voor de als tweede geplaatste Australiër Peter Luczak. De Bakker, die een aantal weken geleden brak met zijn coach John van Lottum, veroverde in Finland de eerste challengertitel uit zijn carrière. Tegen Luczak maakte de Nederlander weinig fouten, serveerde sterk en sloeg op de belangrijke momenten winners.

Door de eindzege steeg De Bakker liefst 49 plaatsen op de wereldranglijst, van plaats 256 naar 207 en is daarmee de hoogstgeklasseerde Nederlandse tennisser geworden. Zijn landgenoot Jesse Huta Galung zakte terug naar plaats 212. Raemon Sluiter is de derde Nederlandse man op plaats 285.

Michaëlla Krajicek versloeg gisteren in de beslissende kwalificatieronde van ‘Los Angeles’ de Amerikaanse Alexa Glatch met 6-2, 4-6 en 6-2. In de eerste kwalificatieronde was zij met 7-5 en 6-4 te sterk voor de Amerikaanse Alexandra Stevenson.

Krajicek is sinds vandaag de nummer 121 van de wereld. Arantxa Rus is de beste Nederlandse tennisster, op de 108ste plaats.