Film van de dag

Elizabeth Perkins tafelt na met Tom Hanks. scene uit de film Big (1988) FOTO: Fox Tom Hanks RTL Nederland, Foto: Big Deze foto is vrij van rechten voor publicatie bij redactionele artikelen. Naamsvermelding fotograaf verplicht: Fox Fox

Big. Tom Hanks speelt Josh, een ontwapenende 12-jarige die op een ochtend wakker wordt in het lichaam van een volwassen man en vervolgens bliksemcarrière maakt op de computerafdeling van een speelgoedfabriek. Er ontstaan complicaties als zijn collega Susan verliefd op hem wordt. Als Josh de ochtend na zijn eerste seksuele ervaring het kantoor betreedt, tovert Hanks een brede, onbetaalbare glimlach op zijn gezicht. Maar voor komedies krijg je meestal geen Oscar; Hanks moest nog even wachten tot Forrest Gump de wereld veroverde. (Penny Marshall, 1988, VS.)RTL8, 20.30-22.30u.

André Waardenburg