5 redenen om tv te kijken

Nico Rijnders

1 Keuken

Het Schnitzelparadijs

Ned. 3, 19.00-19.25 uur.

Aflevering 1 van tiendelige serie over de keuken van het wegrestaurant De Blauwe Gier. Naar aanleiding van de film Het Schnitzelparadijs. Sander besluit zijn leven anders aan te pakken en neemt een bijbaan als afwasser. In de keuken heersen de wetten van de sterkste en Sander wil alweer opzeggen. Tot hij de mooie serveerster Femke ontmoet. Met Tygo Gernandt en Yahya Gier.

2 Afrika

Red dust

Ned. 3, 20.30-22.30 uur.

Bioscoopdebuut van Engelse tv-regisseur Tom Hooper behandelt één zaak van de Truth and Reconcilation Commission in Zuid-Afrika, die tussen 1995 en 1998 de schendingen van de mensenrechten tijdens het apartheidsregime onderzocht. Dirk Hendricks bekent dat hij Alex Mpondo, nu een parlementslid voor het ANC, heeft gemarteld. De mensen van het stadje willen ook informatie van Mpondo en Hendricks over de verdwijning van Steve Sizela, de tegelijkertijd met Mpondo gevangen werd genomen en nooit is teruggekeerd. (Tom Hooper, 2004).

3 volwassen

Big

RTL 8, 20.30-22.30 uur.

Tom Hanks speelt Josh, een ontwapenende 12-jarige die op een ochtend wakker wordt in het lichaam van een volwassen man en vervolgens een bliksemcarrière maakt op de computerafdeling van een speelgoedfabriek. Zijn onwetendheid wordt aangezien voor geniale eenvoud en zijn aanstekelijke enthousiasme ontdooit alle cynische volwassenen. Er ontstaan complicaties als zijn collega Susan verliefd op hem wordt. (Penny Marshall, 1988)

4 terugkijken

5 jaar later

Ned. 1, 22.55-23.50 uur.

Vijf jaar geleden sprak Jeroen Pauw met bekende Nederlanders over hun toekomst. Nu vijf jaar later, bekijken en bespreken ze dat gesprek van toen. Vandaag met Reinout Oerlemans die terugkijkt op de belangrijke in zijn leven, vlak voor het moment dat hij naar de Verenigde Staten vertrok.

5 Sport

Andere tijden sport

Ned. 1, 0.10-0.45 uur.

Aflevering: het gebroken hart van Ajacied Nico Rijnders. Over deze voetballer, die in 1976 op 28-jarige leeftijd stierf. Was er sprake van medische missers? Andere tijden sport stelt de definitieve diagnose.