Volgende week in NRC Handelsblad

Maandag

Op de binnenlandpagina een portret van Martin Jol. De nieuwe Ajax-trainer overwint keer op keer scepsis en vooroordelen. De Scheveninger wordt overal waar hij heeft gewerkt geroemd om zijn tactisch inzicht en het vermogen om spelers op een hoger niveau te brengen.

Dinsdag

Na negen jaar eerstedivisievoetbal bij FC Groningen, Helmond Sport en Emmen koos aanvaller Sergio van Dijk voor de Australische club Brisbane Roar. De Nederlander wilde meer van de wereld zien en zich als mens verdiepen. Dat zegt hem meer dan een topcarrière. Op de sportpagina.

Woensdag

Op de filmpagina een bespreking van de verfilming van de Zweedse succesthriller Millennium: Mannen die vrouwen haten, het eerste deel van een trilogie geschreven door de vroeg overleden Stieg Larsson.

Vrijdag

De Marokkaanse werkelijkheid in Nederland is weerbarstig, grillig en veelvormig, blijkt uit een hele stapel boeken over Nederlandse Marokkanen. Hoe rijmen we Marcouch met ontspoorde straatkinderen? In de boekenbijlage.

Zaterdag

Antoinette de Jong en Robert Knoth portretteerden in 2001 mensen in het Afghaanse dorpje Shikhan. Acht jaar later keerden ze terug en gingen op zoek naar bekende gezichten. Wat is er van de dorpelingen geworden? In NRC Weekblad.