Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Volgende week in NRC Handelsblad

Het Afghaanse dorp Shikhan Foto AP An Afghan soldier checks a destroyed house after the joint coalition-Afghan mission late Thursday, in which the 12 militants were killed, in Shikhan village of Baraki Barak district of Logar province south of Kabul, Afghanistan on Friday, April 3, 2009. Coalition and Afghan forces killed 12 militants and one civilian in a province next to the Afghan capital in a mission that included airstrikes, an Afghan official said Friday, while a member of the NATO-led force was killed in violence in the east. (AP Photo)
Het Afghaanse dorp Shikhan Foto AP An Afghan soldier checks a destroyed house after the joint coalition-Afghan mission late Thursday, in which the 12 militants were killed, in Shikhan village of Baraki Barak district of Logar province south of Kabul, Afghanistan on Friday, April 3, 2009. Coalition and Afghan forces killed 12 militants and one civilian in a province next to the Afghan capital in a mission that included airstrikes, an Afghan official said Friday, while a member of the NATO-led force was killed in violence in the east. (AP Photo) AP

Maandag

Op de binnenlandpagina een portret van Martin Jol. De nieuwe Ajax-trainer overwint keer op keer scepsis en vooroordelen. De Scheveninger wordt overal waar hij heeft gewerkt geroemd om zijn tactisch inzicht en het vermogen om spelers op een hoger niveau te brengen.

Dinsdag

Na negen jaar eerstedivisievoetbal bij FC Groningen, Helmond Sport en Emmen koos aanvaller Sergio van Dijk voor de Australische club Brisbane Roar. De Nederlander wilde meer van de wereld zien en zich als mens verdiepen. Dat zegt hem meer dan een topcarrière. Op de sportpagina.

Woensdag

Op de filmpagina een bespreking van de verfilming van de Zweedse succesthriller Millennium: Mannen die vrouwen haten, het eerste deel van een trilogie geschreven door de vroeg overleden Stieg Larsson.

Vrijdag

De Marokkaanse werkelijkheid in Nederland is weerbarstig, grillig en veelvormig, blijkt uit een hele stapel boeken over Nederlandse Marokkanen. Hoe rijmen we Marcouch met ontspoorde straatkinderen? In de boekenbijlage.

Zaterdag

Antoinette de Jong en Robert Knoth portretteerden in 2001 mensen in het Afghaanse dorpje Shikhan. Acht jaar later keerden ze terug en gingen op zoek naar bekende gezichten. Wat is er van de dorpelingen geworden? In NRC Weekblad.