selectie

Oasis, hét succes van de Britpop in deel 7 van Rock!. Ned.3, 21.05u. Liam Gallagher van Oasis tijdens het optreden in de Heineken Music Hall op 21-01-2009. Foto: Andreas Terlaak Terlaak, Andreas

informatief

Alles draait om geld. Laatste aflevering. Gesprek met emotie-econoom Henriëtte Prast over de vraag wat mensen bereid zijn te doen voor geld. Verder horen we wat het kost om een dierentuin draaiend te houden en vertellen jongeren hoeveel moeite ze hebben om met geld om te gaan. Ned.1, 18.55-19.25u.

Planet Earth. Serie natuurdocumentaires van de BBC. Afl. Great plains. Na drie jaar geduldig wachten wist David Attenborough eindelijk de uiterst schuwe Mongoolse gazelle voor de camera te krijgen. Ook legde hij als eerste en enige de Tibetaanse vos op film vast. En in Afrika volgde hij een groep van 30 leeuwen op olifantenjacht. Ned.2, 20.10-21.05u.

muziek

BBC Proms 2009. Live vanuit de Royal Albert Hall. De Maida Vale Singers, het John Wilson Orchestra en bekende vocalisten brengen beroemde liedjes uit onvergetelijke MGM-filmmusicals, zoals The Wizard of Oz, Meet Me in St Louis, High Society, Gigi en Singin’ in the rain. BBC2, 20.30u.

Rock! Serie over de geschiedenis van de rockmuziek. Vandaag: Britse indie rock. . In de jaren 90 van de vorige eeuw, na de economische crisis, maakt de partydrug xtc de wereld voor veel jongeren weer mooier, wat zijn psychedelische weerslag had in de muziek. Kleine onafhankelijke labels garandeerden artistieke vrijheid en de afstand tussen bands en publiek was klein. Tot het monstersucces van Oasis. Muziek van onder andere The Smiths, The Stone Roses, Oasis, Blur en Kaiser Chiefs.Ned.3, 21.00-22.00u.

amusement

Javier Guzman: Ton Zuur. Tweede show van cabaretier Guzman. De basis van de show was een krantenberichtje over een Rotterdammer die tweeënhalf jaar dood in zijn flat lag voordat hij gevonden werd. Het leverde een hilarisch maar allengs schrijnender wordend verhaal op. Ned.1, 20.25-22.00u.

radio

Argos. Uitzending over de vorig jaar overleden eindredacteur van het onderzoeksprogramma Argos, Gerard Legebeke. Hij wordt geroemd om zijn onafhankelijkheid en nauwkeurigheid. Zelf was hij het meest trots op het onderzoekswerk van Argos in Srebrenica. Radio 1, 12.15-13.00u.

Zomerconcert. Uitvoering van de opera Götterdämmerung van Richard Wagner, door orkest en koor van de Bayreuther Festspiele o.l.v. Christian Thielemann. Rechtstreeks vanuit Bayreuth. Radio 4, 15.45-23.00u.