selectie

Paul Gauguins ‘God’s child’ in Meesterwerken. Canvas, 21.50u.

informatief

Leven en werken. Ter nagedachtenis aan de deze week overleden kunstcriticus en programmamaker Michael Zeeman een herhaling van een gesprek van Zeeman met de Britse schrijver V.S. Naipaul. Ned.1, 12.10-13.10u.

Stephen Fry in America: Mississippi. In deze aflevering trekt Stephen Fry met de Amerikaanse acteur Morgan Freeman door de Mississippidelta. Hij bezoekt ook New Orleans tijdens ‘Mardi Gras’ en bekijkt er de wijken die al sinds de orkaan Katrina in puin liggen. Ned.2, 18.00-19.05u.

NieuwsLLink. Realityserie over journalistiek in niet-westerse landen. Betty Glas van RTL Nieuws liep een week mee met verslaggevers van mediaorganisatie Democratic Voice of Burma, die vanuit Thailand bericht over buurland Birma. De nieuwsuitzendingen bestaan voor een groot deel uit beeldmateriaal dat ondergrondse verslaggevers uit Birma smokkelen. Ned.2, 19.45-20.15u.

Man on wire. Documentaire over de Franse koorddanser Philippe Petit, die in 1974 een koord spande tussen de Twin Towers in New York en daar vele uren op doorbracht. BBC 2, 22.00-23.30u.

praatprogramma

Zomergasten. Presentator Margriet van der Linden in gesprek met programmamaker Prem Radhakishun (1962). Hij groeide op in Paramaribo, waar zijn ouders radiostation Radika hadden opgericht. In zijn jonge jaren maakte hij daar al programma’s voor. Vanwege kritische berichtgeving over het regime van Desi Bouterse moest hij in 1983 vluchten. Hij studeerde rechten aan de VU en werd advocaat. Hij is vooral bekend door zijn programma over de multiculturele samenleving Premtime. Ned.2, 20.15-23.20u.

muziek

Valery Gerjevs Rusland. Dirigent Valery Gergjev geeft zijn visie op de rol die muziek heeft gespeeld in de geschiedenis van Rusland. Vandaag over sprookjes en legenden in de muziek van o.a. Borodin, Prokofjev, Goebajdoelina en Moessorgski. Ned.1, 13.00-14.00u.

sport

Studio Sport Eredivisie. Samenvattingen van de wedstrijden Feyenoord-NEC, Groningen-Ajax, ADO Den Haag-NAC en PSV-VVV Venlo. Ned.1, 19.00-20.00u.

radio

De andere wereld. Serie gesprekken met gasten die op verzoek een brief schreven aan hun ‘jongere ik’. Vandaag: Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling. Radio 1, 7.05-8.05u.