Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Ridley Scott maakt vervolg op 'Alien'

Hollywood, 1 aug. - Britse regisseur Ridley Scott gaat een vervolg maken op Alien, zijn klassieke sci-fi horror film uit 1979, zo meldt het vakblad Variety. Het wordt een prequel: de film vertelt wat er vooraf ging aan de eerdere film waarin de bemanning van een ruimteschip wordt belaagd door een parasitair ruimtewezen. De 71-jarige Scott, die momenteel een film maakt over Robin Hood, heeft sinds Blade Runner in 1982 geen science-fictionfilms meer gemaakt. Hij werkte niet mee aan de drie vervolgfilms van Alien, noch aan de twee Alien vs Predator films.