ijs van Janneke amandelgranita

Een ivoorblanke, ijskoude sneeuw met de smaak van marsepein. Mijn eerste amandelgranita at ik op Sicilië. Er werd een zacht briochebroodje bij geserveerd. Broodje openscheuren, schep granita erop. Een sensatie om nooit te vergeten.

Voor 4 personen: 250 gram witte kwaliteitsamandelen, 125 gram suiker, 1 eetlepel oranjebloesemwater (Marokkaanse winkel).

Maal de amandelen en suiker fijn in een keukenmachine. Voeg 700 ml water toe en laat de machine enkele minuten draaien. Zet een paar uur in de koelkast. Zeef het mengsel en maak de amandelmelk op smaak met oranjebloesemwater. Schenk in een afsluitbare diepvriesdoos en zet in de vriezer. Haal de bak er elk uur uit; schraap de aanvriezende amandelmelk van de wanden en klop alles goed door. Blijf herhalen tot u een granita heeft met fijne ijskristallen.