Gehandicapte valt vaker uit bij hbo

Den Haag, 1 aug. - De uitval van studenten met een lichamelijke en/of geestelijke beperking die een opleiding volgen in het hoger beroepsonderwijs (hbo), is twee keer zo hoog als bij studenten met een handicap op de universiteit. Ook blijken de studenten met een beperking in het hbo vaker hun opleiding voortijdig af te breken dan hbo`ers zonder handicap. Terwijl dit verschil niet te zien is in het wetenschappelijk onderwijs. Daarmee kunnen hbo-studenten met een handicap gezien worden als een ”risicogroep”. Dat wordt geconcludeerd in het gisteren gepubliceerde rapport `Studeren met een functiebeperking` van het ministerie van Onderwijs. Voor het onderzoek hebben 17.872 eerstejaars studenten vragenlijsten ingevuld en zijn gesprekken gevoerd op negentien instellingen voor hoger onderwijs.