film

Les amants. Lyrische studie naar de verveling, seksuele honger en dubbele moraal van de bourgeoisie. De Nederlandse filmkeuring coupeerde destijds alle scènes die betrekking hebben op het moederschap van Jeanne Moreau, die zonder berouw bevrijdend overspel pleegt met toevallige passant Jean-Marc Bory. (Louis Malle, 1958, F). Ned. 2, 0.45-2.20u.

Jurassic Park (Steven Spielberg, 1993, VS). Met animatie- en computertechnieken tot leven gewekte dinosauriërs stelen de show in weergaloos griezelavontuur over een uit de hand gelopen pretpark met genetisch gemanipuleerde fauna uit de prehistorie. Eén, 20.35-22.36u.

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (Jean-Pierre Jeunet, 2001, Frankrijk/Duitsland). Met prijzen overladen sprookje dat exuberant verslag doet van de goede daden van een eigenzinnige reddende engel (Audrey Tautou) in hedendaags Parijs. Even absurd als onweerstaanbaar. Ned.2, 22.45-0.45u.

The Beautiful Country (Hans Petter Moland, 2004, VS/Noorwegen). Regisseur van Zero Kelvin verplaatste zich in de geest van een jonge Vietnamees, die overal wordt verstoten omdat hij de vrucht is van een Vietnamese moeder en een Amerikaanse vader. Canvas, 23.25-1.25u.

C’era una volta il West / Once upon a Time in the West. (Sergio Leone, 1969, Italië). Klassieke, epische western van spaghettikoning Leone. Met Charles Bronson, Henry Fonda, Claudia Cardinale. Ned.3, 23.30-2.11u.