film

Office Space. Bittere komedie die zich hoofdzakelijk afspeelt in een kantoortuin, van de maker van Beavis and Butthead. Zeer herkenbaar voor kantoorslaven: van het uitspelen van personeelsleden tegen elkaar tot de evaluatie van efficiencyexperts die te hulp zijn geroepen om te zorgen dat de mensen harder werken. (Mike Judge, 1999, VS). RTL5, 20.30-22.05u. scene uit de film Office Space (1999) FOTO: FOX Fox

The Imposters (Stanley Tucci, 1998, VS). Uitgelaten klucht bedient zich van het idioom van de zwijgende film. Met Tucci zelf en Oliver Platt als werkloze acteurs die in de jaren dertig op een cruiseschip belanden. Volop misverstanden en vreemde snuiters. RTL4, 13.40-15.30u.

When Zachary Beaver Came to Town (John Schultz, 2003, VS). Slice of life-jeugdfilm speelt zich af in Texas, waar op een dag een zeer dik jongetje komt wonen dat vriendschap sluit met de jonge Toby. Ned.3, 15.30-16.45u.

Le silence (Orso Miret, 2004, Frankrijk). Drama over de gewetensnood van Mathieu Demy. Samen met zijn zwangere verloofde Natacha Régnier is hij even terug op zijn geboortegrond op Corsica. Dan is hij getuige van een moord. Wat te doen met enerzijds een modern geweten en anderzijds respect voor archaïsche dorpsgewoonten? TV5, 21.00-22.50u.

Sarkar (Ram Gopal Varma, 2005, India). Coppola’s The Godfather was evidente inspiratiebron voor maffia-epos uit Bollywood over een valselijk van moord beschuldigde gangsterbaas uit Mumbai en zijn twee zonen. Ned.2, 23.20-1.00u.