Fel verzet tegen degradatieregeling

Simon Kelder, voorzitter van Excelsior en de belangenvereniging eerstedivisieclubs (CED), heeft woedend gereageerd op de nieuwe degradatieregeling. Aan het einde van dit seizoen degraderen twee clubs uit de eerste divisie naar de nieuw te vormen topklassen bij de amateurs. Dat besluit heeft de KNVB gisteren in een extra bulletin formeel bekrachtigd. „Dit is geen degradatieregeling meer, maar een keiharde sanering”, foeterde Kelder. „Dit is absoluut onredelijk van de KNVB. Maar het is vechten tegen de bierkaai. Met directeur Henk Kesler valt hierover niet te praten. Dit heeft hij erdoor gedrukt. Zo werkt hij nu eenmaal. Het is een verloren strijd.”

Directeur betaald voetbal Henk Kesler sloeg verbaal terug. „Meneer Kelder begint vergeetachtig te worden. De regeling is al sinds vorig jaar bekend. Hij schiet uit de heup en huilt krokodillentranen. Het is pure stemmingmakerij.”

Nadat de KNVB het kort geding verloor dat Fortuna Sittard tegen de intrekking van de proflicentie had aangespannen, besloot de directie betaald voetbal twee clubs uit de eerste divisie te laten degraderen, om in het seizoen 2010-2011 weer op een even aantal ploegen (achttien) uit te komen. „Heel goedkoop van de KNVB om het op deze manier op te lossen”, meende Kelder. „Een even of oneven aantal clubs kan niet de belangrijkste reden zijn. Wij zijn nu de dupe van het geklooi van de licentiecommissie.” (ANP)